АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Чет Окт 10, 2024 12:27 am

Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Отворено писмо до министър Нанев
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 03, 2009 1:41 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Уважаеми господин Министре,       

Да сте добре дошъл! То е ясно , че за краткото време, през което сте на този пост, не можете да промените много неща, но тези дни Ви чух за говорите за някакъв дефицит на Здравното министерство  и реших да споделя опита си в желанието/ и задължението си/ да намаля макар и с нищожна сума този дефицит.
        Пише ви един средностатистически фармацевт - управител на аптека, попаднал по една или друга причина  /примерно защото, си сменил личната карта,било защото са ти фигурирали данните от зеления паспорт/ в списъка на тези, чиито аптеки подлежат на пререгистрация. Тръгвайки да се прави  пререгистрация по една причина, излиза и друга такава, поради която трябва да се внесе такса за още нещо, и още нещо......
        Подадох си документите на 5 юни 2009г. Плащах разни такси. Безумни или не
, няма да коментирам ,платих си  членския внос със стара дата, платих си и такса публикуване в Държавен вестник-пак със стара дата.Нейсе, няма да издребняваме  .
        Вчера получавам писмо от МЗ, че трябвало да доплатя още 100 лева за  още нещо, за което ми било изпратено писмо и там било обяснено защо./аз не съм го получила/ .  Подканват ме  да ги платя.
          Проблеми никакви, щом трябва,значи трябва. И за да бъда максимално експедитивна в издължаването си, позвъних в счетоводството на МЗ да питам дали може да платя въпросната сума на място. Любезно ме поканиха да заповядам. Предвидливо се заинтересувах дали имат обедна почивка. Да - била от 12 до 13 часа.
          Към 13.30 бях в приемното  и попитах жената от информацията къде да внеса парите."Ха, отсече тя, касиерката работи от 14 часа. "При жалките ми опити да обясня, че все пак съм разговаряла по телефона и имам друга информация, ми беше отговорено, че нямала право да я безпокои преди 14 часа". За тона , държанието и  репликите и  за гърба ми, няма да правя драма.
        Седнах да чакам и гледам книга за жалби. Реших да понапиша и аз нещо там. В това време чувам скандал пред Министерството. Охраната се разправя на висок глас с моя придружител. Нямало право никой да стои отпред  - такава била наредбата. Бях дошла заедно с един приятел ,защото при предишното ми посещение в МЗ, претърпях инцидент.фНякой се възползва от моментния ми афект / предизвикан от отказа на служителките да приемат документите ми под предлог, че папката не е с машинка / и останах без портфейла си.
        Стана 14 часа и се качих в счетоводството.Тук -пак  проблем. Защо сега чак внасям парите, защо не съм получила първото писмо и т н. На вратата на касата действително пишеше - работно време от 14 до 17 часа.
      Та искам да Ви запитам, господин Министъре /то е ясно,че няма да се занимавате лично с такива битовизми, но да пробвам все пак. Нали и Вие допреди няколко месеца бяхте от другата страна на "барикадата"?
        Идвам да внасям пари. Пари, отиващи в държания бюджет, пари отиващи за заплатите на административния персонал, който освен, че ни си прави труда да се държи подобаващо любезно и да  даде информация, още повече те заплита в ада  на бюрокрацията.
        Защо Вашите служители трябва да ни подлагат на такива унижения  и то когато искаме да сме изрядни данъкоплатци?
        Вярно, то така или иначе, за да продължим да работим легално, трябва да  платим. Защо  да не ни направят на маймуни. А като си помисля, че това Министерство се посещава главно от болни хора .....
          Министри се сменят, правителства се сменят, а защо тази тежка административно-бюрократична машина става все по-тромава и  все по-често ни припомня зова от татово време : "Помощ! Обслужват ни" .Въпреки, че не е много ясно кой кого обслужва.

Споделяне във Facebook

Последна промяна Anonymous на Чет Сеп 03, 2009 11:24 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]