АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Пон Сеп 25, 2023 8:37 am

Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Каброкситерапия
МнениеПубликувано на: Чет Авг 05, 2010 12:50 am 
Administrator
Administrator
Аватар

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Каброкситерапия
МнениеПубликувано на: Нед Авг 08, 2010 12:54 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Лекарят на звездите Борислав Кирчев: Мезотерапията вече е хит!

Мога да направя Лили Иванова да изглежда на 30 години, казва докторът

Борислав Кирчев е първият български лекар и дипломант в Клиниката по мезотерапия на световноизвестния проф. Жак льо Коз в Париж. Той е акушер-гинеколог. От три години се занимава с мезотерапия, а от една и с карбоксимезотерапия, която за кратко се превърна в хит в областта на естетичната медицина. Все повече родни величия се доверяват на майсторските ръце на д-р Кирчев, за да изваят фигурите си почти до съвършенство. Сред тях са известни артисти, певци и манекенки, както и почти всички наши зам. министърки. Разговарям с Борислав Кирчев, за да ми довери той каква е тайната на този нов, революционен нехирургически метод, какво му е споделил личният лекар на световноизвестната звезда Шарън Стоун на среща във Варна, както и как би изглеждала примата на родната ни естрада Лили Иванова, ако посети клиниката по мезотерапия – единствена по рода си на балканския полуостров.

Д-р Кирчев, от колко време се занимавате с мезотерапия, каква е историята на тази толкова революционна терапия?
Преди две години и половина въведохме този съвсем нов и напълно непознат метод – така наречената мезотерапия не само в естетичната, но и в общата медицина. Както добре знаем, естетичната медицина е медицината на комфорта, съпътствана от здраве, красота, високо самочувствие. Няма жена днес, която да не иска всичко това! Да не говорим за известните личности у нас, които постоянно са под светлините на прожекторите и хорското внимание. Това може да се нарече още и мезоподмладяване (мезоестетика) – всяко едно уморено или остаряло лице може да възвърне без никакви хирургически интервенции предишния си свеж вид, както и всяко тяло.

Добре, но какво всъщност представлява тази мезотерапия?
Това е една манипулация, чрез която се вкарват различна комбинация от медикаменти на 4 милиметра дълбочина. Апаратът, с които се вкарва тази комбинация има формата на пистолет при постоянно налягане и с фиксирано време. Всичко това се прави чрез микроинжектиране на въглероден двуокис, което светкавично въздейства на подкожната микроциркулация.

А карбокситерапията, от чийто ефект се възползва почти целия български елит?
Карбокситерапията е неинвазивна технология с въглероден диоксид. Той се въвежда в подкожната тъкан с помощта на малка игла (0,4 мм в диаметър), свързана с тръбичка, която е прикачена към бутилка, съдържаща въглероден диоксид за медицински нужди. От точката на инжектиране газът се разпространява бързо в околните тъкани. Родният елит, както казвате, налита все повече на тази технология, именно защото тя няма нищо общо с хирургическата намеса, не оставя белези и освен това е дълготрайна – а това е възможно най-идеалната комбинация.

Как въздейства въглеродният диоксид?
„Убива” механично мастните клетки. Стимулира тъй наречената липолиза. Освен това оказва силно съдоразширяващо действие в третирания участък от тялото, което означава по-силен приток на кръв, следователно повече кислород в тъканта. Въглеродният диоксид подобрява еластичността на кожата и подмладява дермалния слой.

Бил сте дипломант при световноизвестния проф. Жак льо Коз в Париж. И там ли хората ваят телата си по този начин? У нас тази революционна технология все още е сравнително нова и тепърва ще предизвиква бум.
Мезотерапията по принцип е създадена през 1952 г. от Мишел Пистор. Случаят е много интересен. При него идва един болен, който изпада в астматична криза. В този момент обаче, Пистор няма нищо под ръка, с което да му помогне. В един момент обаче забелязва една счупена игла, която има горе-долу 4 мм. Взима я, дезинфекцира я и вкарва с нея новокаин – болкоуспокояващо. След това излиза, за да търси бързо друг лекар, с когото да се консултира какво да направи. Когато се връща след 15-20 минути, учудването му е било огромно при вида на болния, който седял спокойно на стола и се усмихвал. Впоследствие Пистор заминава за Париж, където споделя случката с най-известния френски лекар Карно. Той разработва специална тънка игла от 4 мм. Така се ражда мезотерапията. Французите определено ваят тела така, но това започва да се превръща в хит и у нас. Все повече българки идват в клиниката, за да моделират телата си.

Доколкото ми е известно, това е единствената подобна апаратура на Балканския полуостров?!
Да, точно така. В света има няколко такива клиники. Две са в Монпелие, две в Далас и моята. По стечение на обстоятелствата се запознах с един свой колега на един световен конгрес в Тунис, с когото разговаряхме именно за ефекта от въглеродния диоксид. Така се започна всичко. Аз въведох този метод в Източна Европа.

Д-р Кирчев, няколко пъти споменахме българския елит. В предварителния ни разговор ми споменахте, че много голяма част от хората на изкуството у нас са ваши редовни пациенти...
О, да, много са. Актьорите, най-вече артистките от всички известни у нас театри са мои редовни пациенти. Идват и много манекенки. Смея да твърдя, че остават много, много доволни, защото мезотерапията премахва целулита им, редуцира мастната тъкан, изобщо извайва телата им. Няма жена без целулит! Много от тях се доверяват на тази процедура, която например има същия ефект, който носи и липосукцията. Азис си направи няколко липосукции, но виждате, че си е почти същият. Отслабна малко, но не достатъчно.

Азис бил ли е ваш пациент?
Не, той не, но екипът му редовно. Вокалистките от шоуто ме посещават често. Всичките бяха с ужасен целулит. Направих им карбокси и мезотерапия. С две-три процедури го изчистих. Като имате предвид че той е едно невероятно упорито заболяване, дори бих казах генетично.

Една от вокалистките на Азис е именно участничката от тазгодишния конкурс „Евровизия” Поли Генова. Как се държа тя? Говори се, че често демонстрирала звездомания?
Целият екип се изреди, но да ви кажа честно, не съм усетил някакви такива прояви. Всяка една от певиците се държа много умерено и спазваше указанията ми. В началото не смееха да повярват, не си представяха, че нещо за толкова кратко и напълно безболезнено, може да премахне така упоритият целулит, който разваля впечатлението от красивата женска фигура. И как да повярват, при положение че те започват с някакви много силови фитнеси, продължават с жестоки диети, а когато видят резултата мигновено, не вярват на очите си.

А кои известни личности още посещават клиниката ви?
Ще кажа само, че всички зам. министърки идват при мен. Не мога да им споменавам имената, знаете от какви съображения, но че са мои пациенти е факт. На повечето от тях правя същата процедура – за премахване на целулита, а на някои – и бръчките. Винаги идват при мен и тогава, когато имат борба с болката, независимо къде. Тогава мезотерапията наистина върши чудеса.

Може би най-красивата депутатка Юлиана Дончева била ли е ваш пациент?
За нея не съм сигурен, защото на ден през кабинета минават наистина много хора, много жени. Много са депутатките, които отделят достатъчна част от времето си за тези процедури. Макар че Юлиана Дончева е била и манекенка, това не я спасява от целулита. Манекенките са жестоко целулитни!

Наскоро нашумя поредният звезден скандал, този път около избора на „Мис България” в най-престижния конкурс за красота у нас. Антония Петрова за кратко се превърна в една от най-хулените миски. За нея какво можете да ми кажете като специалист по естетична медицина?
Ако трябва да бъда честен, даже конкурсът не съм гледал, телевизия избягвам да гледам. Но ще ти кажа нещо със 100%-ова сигурност – всяко едно от момичетата там има целулит. И правят какво ли не – ходят по разните козметични салони, прибягват до пластични операции. За уголемяването на бюста да не говорим. Май момичето, което избраха тази година има такава операция.

В този смисъл има ли нехирургична терапия за увеличаване на бюста?
Да, в момента я разработваме. Вкарваме с карбокс и мезотерапия въглероден двуокис и гърдите се уголемяват. Без да прибягваме до импланти, без операции. Работя по въпросната терапия с един френски лекар от Кан.

Споменахте, че се познавате лично и с естетичният лекар на Шарън Стоун и Мадона. Какво ви сподели той? Колко операции има Шарън Стоун?
Запознахме се във Варна, където се провеждаше световен конгрес по естетична медицина. Всички най-големи естетични величия в света присъстваха. Личният естетичен хирург на Шарън Стоун всъщност лекува и почти всички нейни звездни колеги, включително Мадона. Виждате как изглежда тя сега на годините, на които е. Когато го видях и в Париж не издържах и го попитах: „Добре, колко операции направи ти на Шарън Стоун?”, а той ми отговаря: „Само една!”. Зачудих се как от една 50-годишна дама той е направил само с една операция 25-годишно момиче?! Оказа се, че ефектът е постигнат само с карбокс и мезотерапия.

А какво би се получило по естествен път с примата на родната ни естрада Лили Иванова, ако се подложи на мезотерапия?
Ако я познаваш – доведи я. Тя не е идвала при мен, но гарантирам, че мога да изгладя и шията й, и ръцете, и бръчките. Не мисля, че ще остане недоволна. Взимаме една нейна снимка и правим втора след терапията, за да видите разликата. Тя ще е очевидна.

Анелия Попова, Apr 20, 02:27

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 2 мнения ]