АспиринЪ - Форум за вашето душевно и телесно здраве  

Дата и час: Нед Юни 04, 2023 11:39 am

Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]
Автор Съобщение
 Заглавие: Бори стрес с ТЕС
МнениеПубликувано на: Нед Май 09, 2010 10:24 pm 
Administrator
Administrator
Аватар

Светът е запален по ТЕС: първо освободи емоциите
24 ЧАСА

Светът е запален по ТЕС - техниката за емоционална свобода. Тази универсална терапия може да се прилага от всеки, който й повярва, като потупва за минута-две някои точки за акупунктура по тялото си. Създател на техниката е американецът Гари Крейг, който смята, че много голяма част от здравословните проблеми, а и не само те, могат да се преборят, ако човек първо освободи емоциите си.

В България възторжено я прилага Огнян Симеонов, който прави безплатни семинари за онези, които искат да я пробват, за да се лекуват, да отслабнат или просто да се чувстват по-добре. Симеонов научил подробностите за ТЕС от Иван Петърнишки, който е превел терапията на български.

Смята се, че ТЕС е най-ефективна за подобряване на мотивацията, отслабване, лекуване на емоционални травми, стрес, страх, депресия, пристрастяване към храна, алкохол, никотин и наркотици. Тук не се работи с хапчета, а човек просто се потупва и изрича проблема, който иска да реши. В началото и в края се казва: “Въпреки че имам този проблем (например главоболие), аз напълно и безрезервно приемам себе си.” Фразата се повтаря три пъти.

ТЕС използва 12 до 14 точки, от всичките над 2000 акупунктурни точки в тялото на човека. Те се третират с потупвания или с барабанене с пръстите на ръцете (между 7 и 10 пъти на меридиан). През това време се изговаря на глас проблемът, който човек има, и се казват ключовите думи: “Въпреки че имам този проблем, аз напълно и безрезервно приемам себе си.” Според Симеонов с този метод човек може за минути да се справи със сериозен проблем. “Иска ми се всички да научат как тази енергия може да се съсредоточи върху проблемите им и да направи така, че те да изчезнат”, обяснява Симеонов. Създателят на ТЕС Гари Крейг е пуснал безплатно в интернет филмче за терапията, защото вярва в чудесата, които тя може да направи.

Важното е да осъзнаем и гласно да изразим проблема си, преди да започнем да прилагаме техниката, казва Симеонов. Действията са да почуквате с показалеца и средния пръст по точките, които са показани на снимките, като изричате три пъти “чудодейната” фраза - първо тя е в пълния си вариант, а после, докато се движите по указаните точки - в съкратен вариант (който в примера с главоболието звучи така: “Имам главоболие.”)

Споделяне във Facebook

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 1 мнение ]