http://www.zdrave.net/Portal/News/Defau ... HAU1ALw%3D11.1.2012 21:39:22 Проф.В.Борисов Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват. Сетете се кои са мъдрите и кои са лудите. Безпорсно минаги медиците са били мъдрите, в случая лидерите на медицинските Университети в България. Туе спят блажено... А трябва да направят колективен протест срещу разкриване на всевъзможни САМОЗВАНИ академични звена с медицинска специфика в немедицински университети. Например, в СУ се разкри самозван медицинси факултет (без ясни критерии), в Технически университет Русе се обучават различни здравни професионалисти, в УНСС - магистри по здравен мениджмънт, в Благоевград се разкри цял факултет по обществено здраве... Браво, при толкова обучени медицински кадри България ще е Европейски рекордьор по здравни показатели... Сега пък в СУ ще се обучават фармацевти и то в ХИМИЧЕСКИ факултет. Това не е конкуренция, за която пледирате, а гавра с медицината и с идеите на Хипократ. А нашите депутати с лекота ще позволят и тази гавра.
11.1.2012 21:08:41 Старият доктор Върховна глупост! Смятам ,че въведената автономия на вузовете вече раждат безумия. Откриха се правни специалности във всички градове, а качеството - нула! Откри се медицина в СУ- подготовката напълно плачевна и то не че децата не са умни ,но базата на Правителствена болница прилича на клозет пред ннази на другите МУ. След като преглътнахме откриването и на СВЕТОВНИЯ ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ , сега и фармацевти ще ражда СУ. А бе хора , няма ли някой кой да нахлуе юздите на тези кухи глави от М-во на образованието. Свободата ражда свободия, а България която се радваше на подготвени кадри, работещи в целия свят - сега ... два на последно място по образование ( вж. Доклад на ЕС по образованието). Боже, защо не ги прибереш при себе си тези малоумници от СУ?
11.1.2012 18:12:44 не ОПЛ Подобни разсъждения относно качеството на медицинското образование в СУ може да даде само ОПЛ.Повече от 20 г.преподавам на медици в МУ, а от 2 г.имам възможност да преподавам и на студенти от СУ.Не желая да натрапвам наблюденията си за наученото доVІ-ти курс от студентите в СУ,но впечатлението което придобих за 2 г.е,че те трагично не познават основни прийоми от пропедевтиката,липсват им детайли от физиологията,патофизиологията и анатомията,почти скарани са с фармакологията.Не знам дали подобни"достижения"няма да увенчаят и обучението по Фармация.И защото СУ има претенция за универсалност,какво пък-догодина ще произвеждат и дентисти,сигурно в биологическият си факултет.
11.1.2012 15:53:29 Bolivar Супер! В конкуренцията е подобрението.
11.1.2012 15:38:09 ОПЛ Отлично!Ще се създаде конкуренция между ВУЗ . Аз съм завършил ВМИ София,но дъщеря ми учи в СУ.Базата е на светлинни години от тази в МА,Преподавателите са млади и имат желание да обучават,а не се страхуват ,че ще им се вземе работата.Студентите са мотивирани да се утвърди Медицината в СУ като водеща застраната.Има и деца на преподаватели от МА,които учат в СУ.Стига с предубежденията !На страната са нужни способни и знаещи специалисти!!
11.1.2012 15:32:41 :) Ostavete horata da se razvivat.Kraino vreme beshe da ima takava specialnost,za da ima poveche vuzmojnosti za kandidat-studentite

11.1.2012 14:58:06 базата УБ Лозенец - база била, със 100 легла, с директор дето убива пациенти и изведен на Светло какви ги прави в трансплантациите от Ст. кацаров и покойната Теордора Захариева, те - База, те колиба по медицина вече не са, камо ли База! ужас!
11.1.2012 14:56:12 Гост СУ Климент Охридски да почне да обучава и астронавти, може да ги прати в Космоса някой ден, ей такава тъпотия не бях чувал - сега и фармацевти, утре и полуфармацевти
11.1.2012 14:15:00 лекар Това е пълна глупост.Прилича ми на соц.съревнование,кой ще обучи повече тъкачки многомашиннички.Ще спечелят само аптечните вериги,защото ще падни цената на труда на фармацевта.Да живее мафията,смърт за средната каса и регулераните професии.
Споделяне във Facebook